top of page

Οι top 5 προορισμοί για foodies

Το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή των ανθρώπων. Άλλοι ταξιδεύουν για τον έρωτα, άλλοι για την Τέχνη και κάποιοι για το φαγητό.


Tokyo, Japan

Είναι η χώρα που άξια κατέχει τον τίτλο με τα περισσότερα αστέρια Michelin παγκοσμίως γιατί οι γεύσεις που θα γνωρίσετε εκεί δεν συγκρίνονται με πουθενά αλλού στον κόσμο. Δεν υπάρχει μόνο το sushi στην κουλτούρα των κατοίκων της περιοχής. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε δημιουργίες όπως το tonkatsu (χοιρινό παϊδάκι) και το χέλι unagi. Το πλεονέκτημα που έχει το Tokyo είναι πως μπορείς να φας ωραία από μια καντίνα στον δρόμο μέχρι το πιο ακριβό εστιατόριο της πόλης.









Bologna,Italy

Η μεσογειακή διατροφή αναβιώνει. Το πάθος για μεσογειακή κουζίνα, οδηγεί σε προορισμούς όπως της Μπολόνια. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιταλικούς προορισμούς για τους τουρίστες που αγαπούν την γαστρονομία. Εκεί θα βρείτε πωλητές με «αυθεντικό» φαγητό στο Mercato di Mezzo, μαζί με τους επώνυμους παραγωγούς που εκθέτουν στο μεγαλύτερο παγκόσμιο πάρκο τροφίμων, το Fico Eataly World. έχει καταφέρει να διατηρήσει μοναδικές συνταγές της κουζίνας Cucina Povera. Σούπες με τοπικά όσπρια, όπως μαύρα ρεβίθια, τοπικές καυτερές πιπεριές, λουκάνικο με γεύση μάραθου, ψητό αρνί και άλλα πιάτα






Peru

Η περουβιανή ανήκει στην γκάμα μερικών από τις πιο συναρπαστικές γαστρονομικές κουλτούρες. Η ποικιλομορφία και ο ιδιότυπος χαρακτήρας της είναι στοιχεία που καθιέρωσαν την χώρα των Ίνκας ως σημείο αναφοράς στο γαστρονομικό χάρτη κάτι που ήταν ζήτημα χρόνου δεδομένου ότι στο Περού το φαγητό αποτελεί σημαντικό εκφραστικό μέσο της κουλτούρας του. Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του, η Λίμα, είναι πλέον ένας δημοφιλείς προορισμός για τους foodies. Σεφ, όπως ο Virgilio Martinez και ο Cesar Bellido αξιοποιούν στο έπακρο όσα προσφέρει η περιοχή, και κυρίως τα μοναδικά συστατικά της, όπως τα λαχανικά, τα βρώσιμα τροπικά φυτά και τα διάφορα είδη καλαμποκιού








Jaipur, India

H Jaipur είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που σερβίρουν ακόμη την κουζίνα που ετοίμαζαν στους Rajputs, τους πρίγκιπες μαχητές του Rajasthan. Εκστρατείες και κυνήγι ήταν οι βασικές τους ασχολίες, για αυτό και τα περισσότερα πιάτα τους έχουν ως βάση το κρέας. Ένα από τα ποιο γνωστά πιάτα της περιοχής είναι το Laal Maas, δηλαδή… κατσικάκι με curry. Απολαύστε το με προσοχή βέβαια, καθώς είναι ένα αρκετά καυτερό πιάτο, που χρειάζεται ρύζι ατμού να το συνοδεύσει.










Amman Jordan

Το Αμμάν τις Ιορδανίας φημίζεται για την γαστρονομία του και αποτελεί έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Στην τοπική κουζίνα μπορείτε να δοκιμάσετε falafel, fatteh (ένα πιάτο φτιαγμένο από κομματάκια ψωμιού βουτηγμένα στο λεμόνι, με ελαιόλαδο και πολύ σκόρδο), shawarma (πίτα γεμισμένη με πικάντικο αρνί ή κοτόπουλο που έχει πρώτα ψηθεί στο grill με hummus, ένα ντιπ από ρεβίθι, και κρεμμύδι), mashawi (σουβλάκι) και hummus που συνοδεύει σχεδόν όλες τις σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστε τα πάντα αλλά από λίγο και όταν τρώτε κάτι καυτερό συνοδεύεστε το με σάλτσα γιαουρτιού ή με το παραδοσιακό αναψυκτικό από λιωμένο γιαούρτι.






245 views0 comments
Σκιάθος1
bottom of page