top of page

5 cosy πόλεις για να επισκεφτείς τον χειμώνα!

Είναι η κατάλληλη εποχή για να επιλέξεις που θα κάνεις το χειμερινό σου «break» ! Ας αφήσουμε στην άκρη τα συνηθισμένα και ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια παραμυθένια μέρη της Ευρώπης!

 

Bamberg, Germany

Το Μπάμπεργκ βρίσκεται στη βόρεια Βαυαρία πάνω στον ποταμό Ρέγκνιτς, κοντά στη συμβολή του με τον Μάιν. Είναι ένα υπέροχο μείγμα από ρωμανικού, γοτθικού, αναγεννησιακού και Μπαρόκ στυλ.

Είναι χτισμένο σε χαμηλούς λόφους γύρω από τους οποίους εκτείνονται εύφορες πεδιάδες.

Είναι η τέλεια πόλη για να περπατήσεις. Σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα ζωντανό παραμύθι, με σπίτια χτισμένα από ξύλο και πέτρινες οχυρώσεις.

Γύρω από την πόλη υφίστανται βιομηχανίες ζυθοποιίας, υποδημάτων και κλωστοϋφαντήρια. Η πόλη είναι διάσημη για τη Rauchbier, δηλαδή την καπνιστή μπύρα.

*Ολόκληρη η πόλη του Μπάμπεργκ εντάσσεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO








 

Lucca, Italy


Η Λούκκα είναι πόλη και Δήμος στην Τοσκάνη στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σέρκιο (Serchio) σε εύφορο πεδινό τόπο κοντά στην Τυρρηνική θάλασσα. Είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και, εκτός από τα άλλα της αξιοθέατα και την μακραίωνη ιστορία της, είναι πολύ γνωστή για τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα Αναγεννησιακά της τείχη




 

Lucerne, Switzerland



Η Λουκέρνη είναι πόλη στην κεντρική Ελβετία με πληθυσμό 81,057 και είναι πρωτεύουσα του καντονίου της Λουκέρνης. Η πόλη βρίσκεται στην ακτή της λίμνης της Λουκέρνης με μια διάσημη ξύλινη γέφυρα. Η πόλη προήλθε από ένα μικρό χωριό, που είχε ιδρυθεί αρχαιότερα στις ακτές της λίμνης Λουκέρνης, με την ίδρυση του μοναστηριού των Βενεδικτίνων του Αγίου Λεοδεγαρίου


 

Oxford, England

H Οξφόρδη, η αρχαία Οξωνία, είναι πόλη της νότιας Μεγάλης Βρετανίας. Είναι πρωτεύουσα ομώνυμης κομητείας και έχει πληθυσμό 165.000 κατοίκους περίπου. Βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του Τάμεση και απέχει γύρω στα 100 χλμ. από το Λονδίνο. Η πόλη αυτή είναι μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Αγγλίας. Η γραφικότητά της οφείλεται στα πολλά κτίσματα γοτθικού ρυθμού που την κατακλύζουν, όπως είναι τα κολέγια, οι πύργοι και οι ναοί, καθώς επίσης και στα όμορφα πάρκα και τους κήπους της. Το παλιό τμήμα της διατηρεί την ομορφιά και την αρχοντιά των παλαιότερων χρόνων.

 

Brasov, Romania

Το Μπρασόβ είναι πόλη στη Ρουμανία, έδρα της ομώνυμης επαρχίας.

Ειναι 7η πολυπληθέστερη πόλη στη Ρουμανία και η μητροπολιτική της περιοχή είχε 369.896 κατοικους.Το Μπρασόβ βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας, 166 χλμ. βόρεια του Βουκουρεστίου και 380 χλμ. από τη Μαύρη Θάλασσα.

Με την κεντρική του θέση το Μπρασόβ αποτελεί κατάλληλη θέση για την εξερεύνηση της Ρουμανίας και οι αποστάσεις προς αρκετούς τουριστικούς προορισμούς (μεταξύ αυτών οι ακτές της Μαύρης Θάλασσας, τα μοναστήρια στη βόρεια Μολδαβία και οι ξύλινες εκκλησίες του Μαραμούρες) είναι παρόμοιες. Είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη σε μια περιοχή ορεινών θερέτρων. Η παλιά πόλη είναι πολύ καλά διατηρημένη και μπορεί να φανεί καλύτερα παίρνοντας το τελεφερίκ προς την κορυφή του βουνού Tάμπα.


 





803 views0 comments
Σκιάθος1
bottom of page