top of page

17 ξενοδοχεία όπου μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας χωρίς να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας



Το aurora borealis ή βόρειο σέλας, εμφανίζεται όταν φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο συγκρούονται με άτομα στην ατμόσφαιρα της Γης, ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνότερα στον Αρκτικό Κύκλο.


Αυτό σημαίνει ότι οι ατρόμητοι ταξιδιώτες που ελπίζουν να ρίξουν μια ματιά σε αυτό το φευγαλέο φυσικό θαύμα θα πρέπει να κατευθυνθούν σε μακρινές τοποθεσίες - στο τέλος του χειμώνα.


Το βόρειο σέλας φαίνεται καλύτερα από την Αλάσκα, τον βόρειο Καναδά, τη νότια Γροιλανδία, την Ισλανδία και τη βόρεια Σκανδιναβία. Ευτυχώς, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν το υπερθέαμα αυτό από την άνεση των πολυτελών σπα ή των απομονωμένων καμπινών σε εκπληκτικά ξενοδοχεία και θέρετρα σε καθέναν από αυτούς τους απομακρυσμένους προορισμούς. Κάντε κράτηση για τη διαμονή σας μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να δείτε την παράσταση.




Χτισμένα πέρυσι, υπάρχουν τρία υπέροχα γυάλινα σαλέ Aurora στο Northern Lights Resort and Spa στη γραφική κοιλάδα του ποταμού Yukon του Καναδά. Κάθε σαλέ διαθέτει μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή για να προσφέρουν στους επισκέπτες μια ασυναγώνιστη θέα στον βόρειο ουρανό από την άνεση του queen size κρεβατιού τους. Μπορείτε επίσης να βρείτε σπα, υπαίθριο τζακούζι, σαλόνι, μπαρ και τραπεζαρία λίγα μόλις βήματα μακριά.

Κάνε κράτηση εδώ



Έχετε ακούσει για το Blue Lagoon, το παγκοσμίως διάσημο υπαίθριο σπα της Ισλανδίας που τροφοδοτείται από γεωθερμικό θαλασσινό νερό, αλλά τι γίνεται με το υπερπολυτελές ξενοδοχείο ακριβώς δίπλα του; Εκτός από την εύκολη πρόσβαση στο ίδιο το Blue Lagoon, το The Retreat διαθέτει rooftop viewing deck για να παρακολουθείτε το βόρειο σέλας.

Κάνε κράτηση εδώ



Αυτές οι καμπίνες βρίσκονται κοντά στο Selfoss στον «Χρυσό Κύκλο» των τουριστικών τοποθεσιών της Ισλανδίας (που περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Þingvellir, τον καταρράκτη Gullfoss και το Great Geysir), αλλά μίλια μακριά από οποιονδήποτε δρόμο. Χωρίς φωτορύπανση που να εμποδίζει την εμπειρία, το Torfhus Retreat είναι το τέλειο μέρος για να δείτε το βόρειο σέλας. Κάθε κατοικία διαθέτει ιδιωτικές, υπαίθριες, γεωθερμικά θερμαινόμενες πισίνες από βασάλτη, ιδανικές για χαλάρωση παρακολουθώντας τη ροή του σέλας στον ουρανό.

Κάνε κράτηση εδώ


Αν σας αρέσει περισσότερο η αυθεντικότητα παρά η πολυτέλεια, σκεφτείτε να περάσετε μερικές μέρες σε ένα νορβηγικό θέρετρο rorbu. Το Eliassen Rorbuer βρίσκεται στα απομακρυσμένα νησιά Lofoten και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μείνουν σε ανακαινισμένες καμπίνες που κάποτε κατοικούσαν Νορβηγοί ψαράδες. Οι πολυτελείς, ανακαινισμένες καμπίνες στο μικροσκοπικό χωριό Hamnøy προσελκύουν ειδικούς φωτογράφους που θέλουν να απαθανατίσουν το βόρειο σέλας πάνω από το νερό και τα βουνά. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια περιήγηση εστιάζοντας στη φωτογραφία του βόρειου σέλας ή να δείτε μια από τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρονται!

Κάνε κράτηση εδώ





Για να δείτε το βόρειο σέλας απαιτεί πολλή αφοσίωση και χρόνο που αφιερώνετε έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες, εκτός αν τύχει να πάρετε δωμάτιο σε αυτό το ξενοδοχείο. Στο Arctic TreeHouse Hotel στο Ροβανιέμι στη Φινλανδική Λαπωνία, κάθε σουίτα δεντρόσπιτου έχει ένα πανοραμικό παράθυρο που προσφέρει θέα στον ουρανό, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τις συχνές παραστάσεις του βόρειου σέλας από το δικό σας δωμάτιο. Έχουν ακόμη και ενδοδαπέδια θέρμανση και ειδικά τοποθετημένα κρεβάτια, ώστε να μπορείτε να μένετε άνετα όσο περιμένετε να δείτε τα φώτα.

Κάνε κράτηση εδώ



Το μοναδικό Arctic Bath μοιάζει με κάτι βγαλμένο από το Game of Thrones, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πλωτό οικολογικό σπα σε ιδανική τοποθεσία για να δείτε το βόρειο σέλας. Κοντά στο Bodträskfors στη Σουηδική Λαπωνία, το Arctic Bath είναι μια δομή που μοιάζει με φωλιά που στεγάζει ένα πολυτελές σπα με σκανδιναβικές σάουνες. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Arctic Bath ως μέρος του εξαήμερου πακέτου Arctic Bath Luxury Adventure που περιλαμβάνει επίσης το κοντινό Arctic Retreat. Αυτό το σουηδικό σπα δέχεται τώρα κρατήσεις για τον Φεβρουάριο του 2021.




Στις άγριες απομακρυσμένες περιοχές της Φινλανδικής Λαπωνίας, περίπου δύο ώρες οδικώς από το Ροβανιέμι, βρίσκεται μια πολυτελής ξύλινη καλύβα που ονομάζεται Lodge L7. Φωλιασμένο στην όχθη της λίμνης Äkäslompolo και κοντά στο Εθνικό Πάρκο Pallas-Ylläs, το L7 προσφέρει τα πάντα, από γκουρμέ δείπνο μέχρι σπα, και διαθέτει ένα μεγάλο υπαίθριο τζακούζι για να παρακολουθείτε το βόρειο σέλας. Υπάρχει ακόμη και ένα υπαίθριο τζάκι, ιδανικό για ζέσταμα μετά από μια μέρα έξω στο κρύο σκι αντοχής, snowmobiling ή σαφάρι με husky ή ταράνδους.




Στην καρδιά των Άλπεων Lyngen, το Lyngen Experience Lodge έχει να κάνει με τη βύθιση στην έρημο της Νορβηγικής Αρκτικής, με έλκηθρο με husky, snowmobiling, χιονοπέδιλα, cross country σκι και σαφάρι με σκάφος κατά μήκος ενός φιόρδ. Σε ένα απομονωμένο άλσος ψηλά πάνω από το φιόρδ Lyngen, το υπαίθριο υδρομασάζ του έχει θέα στα βουνά και στο βόρειο σέλας. Υπάρχει ακόμη και ένας φωτογράφος που θα σας βοηθήσει να απαθανατίσετε το ουράνιο θέαμα.

Κάνε κράτηση εδώ







Να έχετε πάντα τις μπότες σας δίπλα στο κρεβάτι σας στο Hotel Rangá. Τοποθετήστε ένα τικ δίπλα στον αριθμό του δωματίου σας στη ρεσεψιόν και θα σας καλέσουν εάν/όταν το βόρειο σέλας βγει για παιχνίδι. Πολλά ξενοδοχεία το υπόσχονται, αλλά στο Hotel Rangá στην Hella στη νότια Ισλανδία, το κάνουν στην πραγματικότητα και όποια ώρα της νύχτας εμφανιστούν. Εκτός από το ότι φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ισλανδίας, υπαίθρια υδρομασάζ, ακόμη και το δικό του παρατηρητήριο, το Hotel Rangá διαθέτει μερικά από τα πιο πολυτελή -και εκκεντρικά- δωμάτια ξενοδοχείων της χώρας.

Κάνε κράτηση εδώ







Χτισμένο και ανακατασκευασμένο κάθε χρόνο από το 1989, το Icehotel στο Jukkasjärvi της Σουηδικής Λαπωνίας, είναι σκαλισμένο με επιδεξιότητα από μπλοκ παρθένου πάγου από τον κοντινό ποταμό Torne κάθε χειμώνα. Το ξενοδοχείο είναι σαν μια γιγάντια, χιονισμένη έκθεση τέχνης και κάθε σουίτα δημιουργείται από διαφορετικό καλλιτέχνη. Αποτυπώστε το βόρειο σέλας κατά τη διάρκεια του νυχτερινού μαθήματος φωτογραφίας ή γίνετε μάρτυρας του βόρειου σέλας από το σαφάρι με snowmobile. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο ως μέρος μιας περιήγησης σκι 11 διανυκτερεύσεων που θα σας μεταφέρει στο Åre (το μεγαλύτερο θέρετρο της Σκανδιναβίας) και στην ερημιά της Αρκτικής για λίγο heli-skiing.

Κάνε κράτηση εδώ




Το Saariselkä στη βόρεια Φινλανδία είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να κυνηγήσετε το βόρειο σέλας. Περάστε τις μέρες σας κάνοντας σκι στους καταρράκτες και κάνοντας χιονοπέδιλα ή snowmobiling στο Εθνικό Πάρκο Urho Kekkonen πριν περιμένετε να εμφανιστούν τα φώτα εκείνη τη νύχτα. Το μοντέρνο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Star Arctic Hotel διαθέτει σουίτες και Aurora σε στιλ Λαπωνίας Γυάλινες καμπίνες, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το βόρειο σέλας από το κρεβάτι σας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κορυφή του Kaunispaä και απέχει πολύ από οποιαδήποτε φωτορύπανση, οπότε μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ευκαιρία να δείτε τα φώτα μένοντας εδώ.

Κάνε κράτηση εδώ






Μπείτε στη Villa Telegrafbukta, μια πολυτελή καμπίνα με θέα στο Τρόμσο με ένα «κρεβάτι aurora» σε ένα υπαίθριο μπαλκόνι με απεριόριστη θέα στον νυχτερινό ουρανό, τα αστέρια και το Βόρειο Σέλας. Μην ανησυχείτε για τον ψυχρό καιρό - αυτό το κρεβάτι είναι εξοπλισμένο με μαλλί προβάτου, μαξιλάρια και παπλώματα από πούπουλα χήνας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αρκετή πολυτέλεια για εσάς, η Villa Telegrafbukta συνοδεύεται επίσης από ένα Tesla με σοφέρ.






Στη βόρεια ακτή της Νορβηγίας, περίπου 230 μίλια βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, βρίσκεται ο παράδεισος για το κυνήγι του βόρειου σέλας του Bjørnfjell Mountain Lodge. Φωλιασμένο στην ορεινή Άλτα, αυτό το ρουστίκ θέρετρο από την Original Travel διαθέτει πέντε απομονωμένες πολυτελείς καμπίνες η καθεμία με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τζάκι και – το πιο σημαντικό από όλα ενώ κοιτάζετε τα αστέρια έξω σε αυτό το υψηλό αρκτικό περιβάλλον – ένα υδρομασάζ για ζεστασιά στο παγωμένες νυχτερινές θερμοκρασίες. Οι ημερήσιες δραστηριότητες περιλαμβάνουν σκι, έλκηθρο και ψάρεμα στον πάγο.

Κάνε κράτηση εδώ




Αν και δεν βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, το βόρειο σέλας φθάνει μερικές φορές νότια ως την Αλμπέρτα του Καναδά, κάνοντας μια εμφάνιση στο Fairmont Jasper Park Lodge. Βρίσκεται στο υπέροχο Εθνικό Πάρκο Jasper της Αλμπέρτα – το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο Dark Sky στον κόσμο – αυτό το πολυτελές ορεινό θέρετρο στις όχθες της λίμνης Beauvert είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των αστεριών και τους ερασιτέχνες αστρονόμους, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας Jasper Dark Sky του ξενοδοχείου, αλλά και επειδή βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για το ετήσιο Jasper Dark Sky Festival, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από συναρπαστικές, εμπνευσμένες και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Κάνε κράτηση εδώ




Θα μπορούσατε να δανειστείτε ένα σετ χιονοπέδιλων και να κατευθυνθείτε στις άγριες περιοχές του Γιούκον ενώ ελπίζετε για ηλιακή δραστηριότητα—ή θα μπορούσατε να μείνετε στη σουίτα σας και να παρακολουθήσετε από την άνετη άνεση του δωματίου σας στο Inn on the Lake στο Γιούκον του Καναδά. Η μακρινή τοποθεσία του ρουστίκ ξενοδοχείου προσφέρει όχι μόνο την ευκαιρία να δείτε τον βόρειο σέλας σε δράση από την κρεβατοκάμαρά σας, αλλά και ευκαιρίες να συμμετάσχετε σε κλασικές χειμερινές δραστηριότητες όπως snowmobiling, χιονοπέδιλα, έλκηθρα και ψάρεμα στον πάγο.

Κάνε κράτηση εδώ







Βρίσκεται 150 μίλια βόρεια του Αρκτικού Κύκλου στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας, το Hotel Arctic είναι το βορειότερο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στον κόσμο και το σημείο μηδέν για το βόρειο σέλας. Όταν δεν κοιτάτε τον ουρανό, παρακολουθήστε τα ομώνυμα παγόβουνα (Ilulissat σημαίνει παγόβουνο στα Γροιλανδικά) καθώς επιπλέουν στον κόλπο Disko ενώ γευματίζετε στο βραβευμένο Ulo Restaurant. Κάντε το ταξίδι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Απριλίου και μείνετε σε ένα δωμάτιο με εκπληκτική θέα στα παγόβουνα.

Κάνε κράτηση εδώ





Αυτό το ρουστίκ, απομακρυσμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στο Yellowknife του Καναδά και είναι προσβάσιμο μόνο με αεροπλάνο (οι επιβάτες πρέπει να υπογράψουν μια απαλλαγή πριν επιβιβαστούν). Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους μανιώδεις τυχοδιώκτες, οι οποίοι κατευθύνονται στο καταφύγιο και τις ξυλόστεγα για να έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις νύχτες τους παρακολουθώντας το Βόρειο Σέλας και τις μέρες τους απολαμβάνοντας το υδρομασάζ και το κατάστρωμα προβολής του ξενοδοχείου, καθώς και το σαλόνι, το μπαρ και βιβλιοθήκη. Το σημείο προσφέρει ακόμη και υπηρεσία αφύπνισης με ρολόι Aurora, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην χάσουν ούτε μια στιγμή από την προβολή φωτός ή να κλείσουν τα μάτια. Για μια ακόμα πιο άγρια εμπειρία, προτιμήστε να κατασκηνώσετε σε μια θερμαινόμενη σκηνή με τζάκι.













508 views0 comments
Σκιάθος1
bottom of page